DEBUUT EP 'Verlangend Verdwaald'

Nu ben je weg

Een moment voor mij


Morgen ben ik weer alleen

In de kast met kerst

-Het eerste Nederlandstalige Queer kerstnummer

In de kast met kerst

Jasha (21) en Gavin (24) gaan niet terug de kast in deze kerst. In het nummer ‘In de kast met kerst’ pleiten de twee artiesten voor een kerstfeest waar ze compleet zichzelf kunnen zijn. “Hoe leuk de feestdagen ook zijn, voor veel mensen in de regenboogcommunity is het ook een moeilijke tijd die best eenzaam kan zijn,” zegt zangeres Jasha. “We wilden een leuk kerstnummer schrijven die queer jongeren aanmoedigt om met de feestdagen zichzelf te zijn,” legt cabaretier Gavin uit. 

“Dit jaar loop ik want in want in openbaar, samen met jou, samen met elkaar.” 

Met het kerstnummer over het super actuele onderwerp willen Jasha en Gavin LGBTQ+-jongeren helpen tijdens de feestdagen. De twee brachten al eerder apart van elkaar muziek uit rond dit thema. Zo schreef Gavin het liedje ‘Romantiek is voor de hetero’s’, en kwam Jasha met een liefdesliedje voor haar toekomstige vrouw: ‘MIJN VROUW’. Na het uitbrengen van eigen muziek ontvingen de twee regelmatig berichten van jongeren die steun vonden in hun muziek. Daarom wilden de twee deze kerst een nummer maken die ze een extra boost zouden geven. Het nummer heeft 12.000 streams gehaald en is door Frank en Herman op 3FM afgespeeld.

'MIJN VROUW'


'MIJN VROUW'

'MIJN VROUW' lijkt op eerste gezicht een nummer dat gaat over het ontmoeten van een toekomstige liefde, wat deels ook zo is. Maar het nummer heeft veel meer aspecten in zich, zo gaat het ook over dat mijn beeld op de maatschappij. Je moet tegenwoordig altijd een partner hebben, 'anders ben je toch niet gelukkig?' Want als je single bent krijg je vaak gelijk de vraag of je niet een relatie wil, of 'heb je al een vriend?', zonder te weten wat iemands seksualiteit is.

Door 'MIJN VROUW', te schrijven hoop ik mensen te laten zien dat je niet altijd kan weten of iemand met een man of vrouw samen is, maar ook mooie boodschap naar mezelf te geven dat ik niet altijd op zoek hoef te zijn naar liefde, als je eerst gelukkig met jezelf bent dan komt een partner wel toch?

MIJN VROUW geeft ook een verlangen aan naar iemand, met een klein duisters randje: 'Volgende week maak ik van jou mijn vrouw'. Dit is een soort verbeeltenis, dat je zomaar van iemand je partner kan maken. Maar liefde moet toch echt van twee kanten komen...

-Beluister 'MIJN VROUW' NU op elk platform.

'LOVE IS LOVE'


Muziek

Soundcloud: @Jasha Eliane

YouTube: Jasha Eliane

Spotify: Jasha Eliane

Tiktok: Elianejasha