𝕵𝖆𝖘𝖍𝖆 𝕰𝖑𝖎𝖆𝖓𝖊

𝕵𝖆𝖘𝖍𝖆 𝕰𝖑𝖎𝖆𝖓𝖊 is een 22-jarige zangeres uit Tilburg. Geboren in Amsterdam en opgegroeid in het Brabantse dorp Oisterwijk.

Door de dorpse cultuur waar ze opgroeide had ze nooit voorbeelden van queer mensen om zich heen, het was een hele zoektocht die ze doormaakten en dit zette ze op papier om ook andere mensen die niet in de vier grote steden van Nederland wonen, te helpen.


Als artiest die zich identificeert als queer neemt ze je met haar melodramatische teksten over vrouwen mee in haar zoektocht naar liefde, gevold door een maatschappijkritisch randje.

April 2020 kwam haar eerste single 'Love is Love' uit, waarna ze al snel op 3FM te horen was.


In oktober kwam haar nummer 'MIJN VROUW' uit, die goed ontvangen werd door de luisteraar, en inmiddels 56.000 streams behaald heeft.

'Tilburgse Jasha maakt strijdbaar lied over liefde tussen twee vrouwen' - AD. De videoclip van ‘MIJN VROUW’ was in maart 2022 te zien op het roze filmfestival in Amsterdam.


Op 27 mei kwam haar DEBUUT- EP: 'Verlangend Verdwaald' uit, die inmiddels al meer dan 200.000 streams heeft, en waarvan de singles airplay kregen op o.a. Radio 3FM & 3voor12, NPO radio2, NPO radio 5 en FUNX. Aansluitend gaf Jasha haar releaseparty in een volle zaal Hall of Fame Tilburg. Na haar EP traden zij en haar band op door het hele land, zo stonden ze o.a. op podia als de grote stage van Patronaat Haarlem en voor duizenden mensen op de mainstage van Pride Amsterdam.