𝕵𝖆𝖘𝖍𝖆 𝕰𝖑𝖎𝖆𝖓𝖊

𝕵𝖆𝖘𝖍𝖆 𝕰𝖑𝖎𝖆𝖓𝖊 is een 21-jarige opkomende Queer zangeres uit Nederland. Geboren in Amsterdam en opgegroeid in het Brabantse dorp Oisterwijk.

Door de dorpse cultuur waar ze opgroeide had ze nooit voorbeelden van queer mensen om zich heen, het was een hele zoektocht die ze doormaakten en dit zette ze op papier om ook andere mensen die niet in de vier grote steden van Nederland wonen, te helpen.


Zo begon ze op haar 17e met liedjes schrijven, Engels en Nederlandstalig. Jasha bracht kort daarna haar eerste nummer 'Alone' uit. Waarna ze op poppodium 013 stond met de cover 'Don't Worry About Me' van Frances. En meerdere malen op het podium van Paradox Tilburg, met haar eigen muziek.

Eind 2020 kwam Jasha met nieuwe muziek en begon ze aan haar 'Nederlandstalige Queerpop'.

Als artiest die queer neemt ze je mee in haar zoektocht naar wat liefde is, wat voor plaats dat inneemt, hoe zich dat uit en van wie ze wel en niet houdt.

April 2020 kwam haar eerste single 'Love is Love' uit, waarna ze op 3FM te horen was en door verschillende platformen zoals ‘In de buurt’ en ‘Expreszo’ geïnterviewd werd.


Jasha nam in 2021 deel uit van het Popsport traject, en trad hiermee op met haar eigen muziek in gebouw-T, het poppodium van Bergen op Zoom.

In oktober kwam haar nummer 'MIJN VROUW' uit, die goed ontvangen werd door de luisteraar, en inmiddels 47.000 streams behaald heeft.

'Tilburgse Jasha maakt strijdbaar lied over liefde tussen twee vrouwen' - AD. De videoclip van ‘MIJN VROUW’ was in maart te zien zijn op het roze filmfestival in Amsterdam.


In december bracht ze samen met Gavin Reijnders (cabaretier) het eerste Nederlandstalige Queer kerstnummer uit, waarmee ze meerdere malen op 3FM gekomen zijn.


Op 27 mei kwam haar DEBUUT- EP 'Verlangend Verdwaald' uit, die inmiddels als meer dan 150.000 streams heeft, en waarvan de singles airplay hebben gekregen op o.a. Radio 3FM, NPO radio2 en FUNX. En ze stond met haar band voor een volle zaal fans in de Hall of Fame Tilburg voor haar releaseparty.


Met haar melodramatische teksten en haar activistische kijk hoopt ze iedereen te inspireren en mee te nemen in haar zoektocht naar liefde.